Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak hoger van start

Damrak hoger van start
30 nov 2009 om 08:37

Het Damrak gaat vanochtend naar verwachting hoger van start. De hogere opening komt nadat de AEX vrijdag het openingsverlies in de nasleep van de problemen bij Dubai World wist om te buigen in een winst. Daarnaast staan de Nikkei en de Hang Seng aan het einde van de handelsdag op flinke winsten.

ING rondt verkoop private banking activiteiten af

ING heeft de verkoop van levensverzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten aan Australia and New Zealand Banking Group (ANZ) voltooid. Dat meldt ING vanochtend. De  levensverzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten maakten deel uit van een joint venture met ANZ, waarin ING een belang had van 51 procent. Het belang ging voor 1,1 miljard euro van de hand. Daarmee realiseerde ING een boekwinst van 325 miljoen euro, 25 miljoen euro meer dan verwacht. Dankzij de verkoop komt 950 miljoen euro aan kapitaal vrij.

Wall Street

Wall Street is vrijdag met verlies gesloten vanwege de betalingsproblemen van Dubai World. Wall Street kreeg de klap van de golfstaat een dag later omdat de beurs donderdag gesloten was vanwege Thanksgiving. De drie belangrijkste graadmeters van de beurs van New York openden met verliezen van meer dan 2 procent. In de loop van de korte dan normale handelsdag werden de verliezen echter enigszins beperkt. De Dow Jones sloot 1,48 procent lager op 10.310 punten, terwijl de S&P500 1,72 procent verloor. De technologie-index Nasdaq bereikte een slotstand van 2.138 punten, een verlies van 1,73 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.