Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Europa herstelt van Dubai-debacle

Europa herstelt van Dubai-debacle
27 nov 2009 om 18:35

De beurzen in Europa lijken bekomen van de schrik nadat een staatsfonds uit Dubai aangaf zijn betalingsverplichtingen voor de komende zes maanden op te schorten. In Amerika waren de beurzen gisteren gesloten in verband met Thanksgiving waardoor Wall Street nu pas de correctie die Europa gisteren verwerkte, voor zijn kiezen krijgt. Zowel de AEX (309,52) als de AMX (490,20) winnen beide bijna een procent.

 

ING maakt pricing claimemissie bekend

ING heeft inmiddels bekend gemaakt wat de prijs zal zijn van de nieuw uit te geven aandelen. Zoals bekend zal ING voor 7,5 miljard euro nieuwe aandelen uitgeven om zo de Nederlandse staatssteun die de bankverzekeraar ontving te kunnen aflossen. De prijs per aandeel is gezet op 4,24 euro of per 7 oude aandelen 6 nieuwe aandelen. Het aantal nieuwe aandelen komt hiermee op bijna 1,8 miljard stuks. Aandeelhouders hebben afgelopen woensdag reeds ingestemd met de claimemissie. Analist Dirk Peeters van KBC Securities verlaagde vandaag zijn koersdoel van ING van 8,00 naar 6,50. Peeters handhaafde zijn verkopen advies. Reden voor de verlaging van het koersdoel is de onverwacht groter dan verwachte verwatering na de claimemissie, waardoor meer aandelen in de winst delen.

 

Verzekeringskosten Dubai schieten omhoog

Vandaag zijn de kosten om schulden uit Dubai te verzekeren voor de derde dag op rij sterk omhoog gegaan vanwege onzekerheid over de financiële positie van de golfstaat. Daarmee beginnen beleggers de kans dat Dubai zelf failliet gaat, steeds waarschijnlijker te achten. Aan het begin van de middag kost het 674 duizend dollar om 10 miljoen dollar aan schulden uit het Arabische Emiraat te verzekeren tegen wanbetaling voor de komende vijf jaar. Gisteren waren de vijfjarige verzekeringskosten voor 10 miljoen dollar schuld uit de golfstaat 541.000 dollar. Sinds staatsbedrijf Dubai World uitstel van betaling bekendmaakte, zijn verzekeringskosten voor schulden uit Dubai verdubbeld. Ook de andere golfstaten ontkomen niet aan de betalingsproblemen van Dubai. De kosten voor het verzekeren van schulden uit andere golfstaten lopen ook steeds verder op.

Stijgers en dalers

Vastgoedfonds Homburg Invest was vandaag de grootste winnaar, met een plus van 7,44 procent. SNS Reaal wint bijna 6 procent en vastgoedfonds Nieuwe Steen maakte een sprong van 5,5 procent. Telegraaf en ING waren vandaag drager van de rode lantaarn met een verlies van ruim 4 procent. 

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.