Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursupdate: financials herstellen

Beursupdate: financials herstellen
27 nov 2009 om 13:34

De AEX heeft aan het begin van de middag het openingsverlies van ongeveer 7 punten zo goed als weggewerkt. Een nieuwe dreun voor de AEX lijkt echter onvermijdelijk doordat de Futures van Wall Street diep in het rood staan vanwege de onzekerheid over de financiële toestand van het emiraat Dubai. Gisteren vroeg het staatsbedrijf Dubai World uitstel van betaling aan voor bijna 60 miljard dollar aan schulden.

SNS in trek

Financials maken vandaag een inhaalslag, nadat fondsen als ING en Aegon gisteren flink moesten inleveren vanwege de problemen in Dubai. SNS Reaal gaat aan kop met een koerswinst van 4,7 procent. Analisten van ING Wholesale Banking verhoogden vanochtend het advies van SNS naar buy van hold, terwijl het koersdoel werd verhoogd naar 7 van 4,75 euro. Volgens Albert Ploegh van ING kan de verbeterde kapitaalpositie van SNS niet langer genegeerd worden.

Licht verlies ING, Aegon herstelt

ING weet vandaag de verliezen binnen de perken te houden nadat de financial vanochtend de voorwaarden van de claimemissie bekendmaakte. De prijs per aandeel is gezet op 4,24 euro of per 7 oude aandelen 6 nieuwe aandelen. Met een koersdaling van 0,7 procent lijken beleggers neutraal te zijn over de voorwaarden van de emissie. De andere grote financial op de AEX – Aegon – wint 3,4 procent. Daarmee maakt Aegon een deel van het verlies van 7 procent van gisteren goed.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.