Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Geen blootstelling BAM aan crisis Dubai

Geen blootstelling BAM aan crisis Dubai
26 nov 2009 om 16:25

BAM heeft geen directe exposure van staatsbedrijf Dubai World. Dat zegt investor relations manager Patrick Snippe van BAM tegenover ABM Financial News. Het bouwbedrijf heeft nog een project lopen in de golfstaat , maar dat project is niet voor Dubai World. Volgens  naam is dit project “cashpositief,” wat wil zeggen dat het geld voor de opdracht al binnen is. Ook is het orderboek niet getroffen door de crisis in de golfstaat. Het risico voor BAM is het “domino-effect dat de val van Dubai World kan hebben voor andere Emiraten,” aldus.

 

BAM-dochter Interbeton sleepte eind 2006 order van 60 miljoen euro uit Dubai in de wacht. Het aandeel BAM noteert omstreeks half vijf 3,43 in het rood, terwijl de AEX 3,20 procent lager staat.

 

Van Oord

Een woordvoerder van baggeraar Van Oord, waarin BAM een belang heeft van 21 procent, zei tegenover persbureau AFN zelf geen last te hebben van de problemen van Dubai World. De baggeraar was betrokken bij de aanleg van de palmeilanden in Dubai. Volgens Analist Edwin de Jong van SNS Securities kan Van Oord dankzij de problemen nu  vergeten dat de baggeraar de draad weer kan oppakken in de golfstaat. De Jong verwacht dat de crisis in Dubai echter geen gevolgen heeft voor BAM en zijn onderdelen voor werk elders in de Golf.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.