Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

HBU verkocht aan Deutsche Bank

HBU verkocht aan Deutsche Bank
19 nov 2009 om 13:22

Het ministerie van Financien maakt wederom miljarden over aan ABN Amro. De kapitaalinjectie bedraagt ditmaal 3 miljard euro en daarnaast zullen leningen ter waarde van 1,4 miljard euro worden omgezet in eigen vermogen. Alvorens de injectie daadwerkelijk kan worden verleend, dient de Tweede Kamer nog wel toestemming te verlenen. Minister van Financien, Wouter Bos, en ook ABN-topman Gerrit Zalm, hebben al eerder aangegeven dat een dergelijke nieuwe steunmaatregel er aan zat te komen.

 

Daarnaast heeft ABN Amro HBU eindelijk verkocht aan Deutsche Bank, zo werd bekend. Nu de verkoop van dit onderdeel is afgerond, kan ABN zich opmaken voor de integratie van Forts Bank Nederland. Minister Bos denkt dat er een synergievoordeel van meer dan 1 miljard euro kan worden gerealiseerd. De kosten voor de integratie worden geschat op 1,2 miljard euro (na belasting). Het ministerie van Financien zal tevens ook nieuwe commissarissen benoemen bij ABN Amro. Deutsche Bank betaalt 700 miljoen euro voor HBU en enkele zakelijke kantoren. Afstoting van de onderdelen was noodzakelijk omdat eurocommissaris Neelie Kroes anders niet bereid was een akkoord af te geven voor de integratie van ABN en Fortis.

 

Update 14.15u: Onderdeel van het principeakkoord dat ABN Amro sloot is een garantie voor toekomstige kredietverliezen op de bestaande kredietportefeuille. ABN AMRO zal 75 procent van de nettoverliezen vergoeden en HBU de overige 25 procent. Het uit te betalen bedrag onder de garantieregeling zal maximaal 1,6 miljard euro zijn.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.