Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak hoger van start

Damrak hoger van start
9 nov 2009 om 08:35

Het Damrak zal naar verwachting licht hoger openen. De hogere opening komt nadat Wall Street vrijdag alsnog met winst wist te sluiten, ondanks de tegenvallende werkloosheidcijfers. Daarnaast staat Azië aan het einde van de handelsdag op winst. De Nikkei wint een tiende procent, terwijl de Hang Seng 1,08 procent hoger staat.

Octoplus blijft op schema

Vanochtend voorbeurs is Octoplus met een trading update gekomen. De onderneming heeft een positief operationeel resultaat (EBIT) in het derde kwartaal behaald als gevolg van een goede kwartaalomzet en met succes doorgevoerde kostenbesparingen. De omzet in de eerste negen maanden van 2009 bleek in overeenstemming met de afgegeven verwachtingen voor het volledige jaar van 19 miljoen euro Operationeel. De herstructurering van de organisatie verloopt daarbij volgens plan. OctoPlus herhaalde de omzetverwachting voor 2009 van ongeveer 19 miljoen euro.

TNT tracht 11.000 ontslagen te voorkomen

TNT Post heeft een plan opgesteld om de voorgenomen ontslagronde van 11.000 banen te kunnen voorkomen. Medewerkers hebben dit plan inmiddels per brief ontvangen. CNV liet in een reactie al weten dat zij het nieuwe voorstel onder de maat vindt. Postbodes dienen 2,5 tot 3,5 procent van hun nettoloon in te leveren, coaches en stafmedewerkers leveren 3,0 tot 3,5 procent in en sorteerders 2,0 tot 3,0 procent. Het korten wordt gerealiseerd door een hogere bijdrage aan de pensioenopbouw door medewerkers en minder toeslag bij het werken op zondag. In totaal moet dit tot 125 miljoen euro opleveren, zo becijferde TNT. De leden van het CNV mogen zich binnenkort uitspreken over het voorstel van TNT.

Wall Street licht hoger gesloten

Wall Street is afgelopen vrijdag met lichte winst gesloten, ondanks de tegenvallende werkloosheidscijfer. Afgelopen vrijdag bleek dat de Amerikaanse werkloosheid was opgelopen tot 10,2 procent, het hoogste niveau sinds 1983. De Dow Jones sloot 0,17 procent hoger op 10.023,42 punten. De S&P 500 won 0,34 procent, en bereikte daarmee een slotstand van 1.069,30 punten. De Nasdaq kwam uit op 2.112,44 punten, een winst van 0,34 procent. Wall Street kwam vrijdag al snel op een nette openingswinst te staan. Maar nadat de werkloosheidcijfer bekend werden, ging de beurs hard onderuit. Beleggers interpreteerden de cijfers desondanks als een teken dat het dieptepunt achter de rug is. Daardoor wist Wall Street zich redelijk snel van de klap te herstellen.

Aandelen die vrijdag in trek waren, waren Amazon, dat 4,6 procent won, Travelers met 2,5 procent. Daarentegen ging de genationaliseerde verzekeraar AIG met 9,7 procent onderuit.

Op weekbasis wisten de Dow en de S&P beide 3,2 procent te winnen. De Nasdaq pakte een winst van 3,3 procent.

 

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.