Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heijmans verkoopt Heitkamp Rail aan Eiffage

Heijmans verkoopt Heitkamp Rail aan Eiffage
2 nov 2009 om 08:06

Heijmans heeft overeenstemming bereikt over de overname door Eiffage Travaux Publics SAS, een volledige dochter van EIFFAGE SA, van alle aandelen van spoorwegbouwer Heitkamp Rail GmbH en Heijmans Rail B.V. De betrokken mededingingsautoriteiten zullen geraadpleegd worden. De overnamesom wordt in contanten voldaan.

 

Heitkamp Rail

Heitkamp Rail is een van de weinige spoorbouwers met internationale bekendheid op het gebied van geluids- en vibratiebeveiligingssystemen voor light- en heavyrail. Met inbegrip van haar samenwerkingsverba nden bedroeg de omzet over 2008 circa 90 miljoen euro. Heitkamp Rail heeft op dit moment circa 300 medewerkers in dienst.

 

Strategie

Heijmans concentreert zich met haar strategie op de Nederlandse thuismarkt, waar het bedrijf belangrijke marktposities heeft in projectontwikkeling, bouw, infrastructuur en installatietechniek. De verkoop van Heitkamp past binnen deze strategie. De opbrengst van de overname wordt aangewend om schuld te reduceren en kan als een logische stap worden beschouwd om te komen tot een meer solide ("deleveraged") vermogensstructuur.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.