Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

`Jumbo moet hoger bod uitbrengen op Super de Boer`

`Jumbo moet hoger bod uitbrengen op Super de Boer`
7 okt 2009 om 17:14

Nu Sperwer een bod van 4,50 euro per aandeel heeft uitgebracht, is de kans groot dat Jumbo waarschijnlijk een hoger bod op Super de Boer gaat uitbrengen. Dat zegt Richard Withagen, analist bij SNS Securities. Volgens Withagen moet Jumbo waarschijnlijk meer bieden “om de aandeelhouders van Super de Boer over de streep te trekken.” Het huidige bod van Jumbo bedraagt 4,20 per aandeel voor alle activa en passiva van Super de Boer. Daarnaast is “bij Jumbo de noodzaak [om Super de Boer over te nemen] groot,” aldus Withagen. De analist wijst hiervoor op het feit dat Jumbo zijn lidmaatschap van inkooporganisatie Superunie inmiddels is kwijtgeraakt nadat het kenbaar maakte samen met Schuitema een eigen inkooporganisatie te willen starten. Dit betekent dat Jumbo op korte termijn met hogere inkoopkosten te maken krijgt.

Ook is de exclusiviteit van de onderhandelingen met grootaandeelhouder Casino waar Jumbo steeds op hamert niets meer dan een “onderhandelingstactiek.” Volgens Withagen moet “uiteindelijk de raad van bestuur en de raad van commissarissen van Super de Boer een besluit nemen, en die moeten een afweging maken tussen verschillende belangen.” Dit betekent dat Super de Boer zeker oren heeft naar andere biedingen, aldus de analist van SNS Securities.

Ahold steunt momenteel het bod van Sperwer, terwijl Schuitema aan boord is gekomen bij Jumbo. Dat Ahold de lachende derde wordt van het bod van Jumbo en Sperwer, vindt Withagen overdreven. Mocht Sperwer Super de Boer overnemen, dan zal Ahold de overgebleven winkels moeten delen met kleinere partijen, zoals Nettorama. Volgens Withagen blijven er bij een overname door Jumbo en Schuitema individuele winkels ‘over,’ zoals winkels die te dicht bij andere locaties zijn, of winkellocaties die überhaupt niet binnen het profiel passen.

Door: Arne Petimezas, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.