Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Kleine correctie op Wall Street

Kleine correctie op Wall Street
30 sep 2009 om 07:55

Wall Street is dinsdag in het rood gesloten. De cijfers over de huizenmarkt, die duiden op een stabilisatie, werden overschaduwd door een onverwachte daling van het consumentenvertrouwen. De huizenprijzen in de 20 grootste stedelijke regio’s van de Verenigde Staten zijn in juli op maandbasis met 1,6 procent gestegen. Het consumentenvertrouwen is in september gedaald naar 53,1 punten van 54,5 punten in augustus, zo blijkt uit cijfers van de Conference Board. De daling kwam onverwacht. Economen geraadpleegd door MarketWatch rekenden op een stijging tot 57 punten. Amerikaanse burgers maken zich meer zorgen over de economie, de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en hun inkomen.

 

Ondanks de onverwachte daling van het consumentenvertrouwen, liepen de verliezen niet erg op. Analisten spraken dan ook van een lichte correctie na de flinke winsten op maandag.

 

Slotstanden

De Dow Jones-index verloor bijna een half procent op 9.742 punten. De S&P500 daalde met 0,22 procent naar 1.061 punten en de Nasdaq tot slot verloor 0,3 procent op 2.124 punten. De grootste dalers waren juist de fondsen die afgelopen maandag de grootste stijgers waren. 3M verloor 1,4 procent, Cicso moest 1,3 procent prijsgeven en Apple tot slot zag zijn beurswaarde met 0,4 procent afnemen. Ook olie gerelateerde fondsen hadden het lastig als gevolg van een dalende olieprijs. Opvallende stijger was Walgreen, na de presentatie van goede kwartaalcijfers won het aandeel ruim 9 procent. De drogisterijketen behaalde meer winst dan voorzien.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.