Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Deutsche Bank blijft mogelijke kandidaat voor overname ABM Amro of Fortis

Deutsche Bank blijft mogelijke kandidaat voor overname ABM Amro of Fortis
29 sep 2009 om 08:18

Bestuursvoorzitter van ABN Amro Gerrit Zalm liet maandag weten dat de Deutsche Bank niet uitgesloten is als kandidaat voor de overname van delen van ABN Amro of Fortis Bank Nederland. In zijn uitlatingen kwam naar voren dat alle opties worden bekeken om de Europese Commissie tevreden te stellen. De Europese Commissie streeft ernaar dat de nieuwe fusiebank ABN Amro/Fortis geen activiteiten aanneemt op de zakelijke markt. Eerder zijn gesprekken over ondermeer het ABN Amro onderdeel HBU tussen het ministerie van Financiën (dat momenteel eigenaar is van de bank) en de Deutsche Bank vastgelopen.

 


Vrijdag volgende deadline beslissing

De volgende deadline voor het ministerie van Financiën, gesteld door Eurocommissaris Kroes, loopt vrijdag af. Zalm liet bij een debat georganiseerd door het Holland Financial Centre weten zijn vraagtekens te zetten bij het standpunt van Kroes. Zij is van mening dat een deel van ABN Amro en Fortis moet worden verkocht, omdat de zakelijke activiteiten van de banken in Nederland te dominant zijn. Zalm noemt het ‘sneu’ dat het besluit genomen is en liet weten komende maandag met meer nieuws over de beslissing te komen.

 

Verkoop staat nog niet vast

Zalm meldde dat de verkoop van de ABN-onderdelen nog niet vaststaat. De bestuursvoorzitter liet weten dat ‘ alle opties open’ liggen en hoopt dat er voor de medewerkers van zowel ABN als Fortis snel helderheid komt. De laatste tijd is ook veel vaker gesproken over de verkoop van onderdelen van Fortis commercial banking door het ministerie van Financiën. Deze verkoop zou dan een vervanging zijn voor de verkoop van HBU en andere delen van ABN.

Door: Marleen Luttje, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.