Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street stevent af op een hogere start

Wall Street stevent af op een hogere start
28 sep 2009 om 15:05

Kijkend naar de openingsindicator zal Wall Street vanmiddag flink hoger van start gaan. De Dow en de S&P koersen op een winst van meer dan 0,7 procent af, waar de Nasdaq hier net onder blijft. Ondanks enigszins tegenvallende resultaten dit weekend op de G20-top, halen beleggers vertrouwen uit een aantal grote deals die in de afgelopen dagen werden beklonken. Vooral in de farmaciesector werden enkele grote aankopen gedaan. Solvay verkoopt zijn medicijnentak aan Abbott en Johnson& Johnson heeft een aanzienlijk belang genomen in Crucell.

 

Vandaag staan er geen belangrijke macrocijfers op de agenda, maar de komende dagen is dit anders. Vrijdag volgen belangrijke cijfers over de ontwikkeling van de werkloosheid.

 

G20 spreekt regels voor bonusbeleid af

De regeringsleiders van de G20 hebben op de top in Pittsburgh dit weekend afspraken gemaakt om bankiersbonussen te beperken en nieuwe kapitaaleisen te stellen aan banken. Daarnaast beloofden de regeringsleiders "een nieuw tijdperk van economische samenwerking" om economische imbalansen aan te pakken. Veranderingen die de G20 in dit kader tot stand willen brengen zijn een afname van de afhankelijkheid van China en Japan van export en een stimulering van de binnenlandse vraag door de twee landen. Daarnaast moeten de VS het begrotingstekort terugdringen en dient de EU structurele hervormingen door te voeren om bedrijfsinvesteringen te stimuleren.

 

Solvay verkoopt onderdeel aan Abbott

Chemiebedrijf Solvay verkoopt zijn medicijnendivisie aan het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Abbott Laboratories. Abbot is bereid 5,2 miljard euro neer te leggen voor de overname. Dit bedrag omvat de 4,5 miljard euro in contanten, mijlpaalbetalingen van ongeveer 300 miljoen euro en verplichtingen van rond de 400 miljoen euro. Het Belgische Solvay wil het geld gaan gebruiken om nieuwe investeringen te doen. Solvay gaf in april al aan te onderzoeken wat het met zijn medicijnnentak wilde gaan doen. 

 

Solvay was overigens niet het enige overnamenieuws in de farmaciesector. Johnson&Johnson neemt een belang van bijna 20 procent in het in Amsterdam genoteerde Crucell.

 

Xerox neemt ACS over

Xerox heeft Affiliated Computer Services (ACS) overgenomen voor 6,4 miljard dollar, zo schrijft de Dow Jones. Hierbij neemt Xerox ook de schuld van 2 miljard dollar over van ACS en geeft het 200 miljoen converteerbare preferente aandelen uit aan houders van ACS-aandelen B. Verwacht wordt dat de synergievoordelen drie jaar na sluiting van de deal oplopen tot 300 a 400 miljoen dollar op jaarbasis.

 

Kraft doet bod in contanten op Cadbury

De Britse zondagkrant The Observer maakte zondag bekend dat het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Kraft Foods een vijandig bod wil uitbrengen van 11 miljard pond (12 miljard euro) op de Britse chocoladeproducent Cadbury. The Observer liet weten dat het zou gaan om een bod van 800 pence per aandeel. Kraft, ondermeer eigenaar van Milka en Lu, bracht eerder al een bod uit dat bestond uit eigen aandelen en contanten. Het voedingsmiddelenconcern bood per aandeel Cadbury 300 pence in contanten en 0,2589 nieuw aandeel in Kraft. De Britten hebben het bod toen afgewezen.

 

Bank nummer 95 failliet

Met het faillissement van de Georgian Bank & Trust is afgelopen vrijdag een einde gekomen aan alweer bank nummer 95 sinds 1 januari 2009. De bank beheerde het vermogen van welgestelden uit voornamelijk de regio Atlanta. In totaal gaat het om een vermogen van 2 miljard dollar. De Firts Citizens Bank neemt het beheer van de tegoeden over. Het lijkt een kwestie van tijd voordat bank nummer 100 failliet gaat.

 

Door: Robert du Bois, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.