Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shanda Games maakt beursgang ter waarde van 1 miljard dollar

Shanda Games maakt beursgang ter waarde van 1 miljard dollar
25 sep 2009 om 14:40

Shanda bood zijn aandelen aan voor 12,50 dollar per stuk, hetgeen aan de top van de vooraf meegegeven prijsrange was. In totaal komt daarmee de opbrengst uit op 1 miljard dollar. De verwachting is dat de aandelen vrijdag verhandelt zullen worden op de Nasdaq. Shanda verkocht zelf meer dan 13 miljoen aandelen, terwijl het moederbedrijf Shanda Interactive Entertainment nog eens 70,5 miljoen aandelen verkocht.

Succesvolle IPO Changyou.com

De beursgang van Shanda Games, de grootste IPO tot nu toe in 2009, kwam vijf maanden na de succesvolle beursintroductie van een ander Chinees bedrijf in de gamesector. Changyou.com had zijn beursgang in april met 16 dollar per aandeel en het fonds noteerde gisteren uit op 38,30 dollar, een stijging van 140 procent.

Winst voor Shanda Games

De beursgang van Shanda Games werd begeleid door Goldman Sachs, J.P. Morgan, Nomura, Oppenheimer en Susquehanna Financial.  Vanaf januari tot eind juni genereerde Shanda 321,9 miljoen dollar aan omzet.  Dit is 43 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder. De inkomsten bedroegen 98,3 miljoen dollar.

Door: Sanne Rolsma, ABM Financial News.
[email protected] of +31(0)50-711 39 93

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.