Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Teleurstellende resultaten Océ in tweede kwartaal

Teleurstellende resultaten Océ in tweede kwartaal
2 jul 2009 om 08:20

Printerfabrikant Océ heeft over de afgelopen periode een nettoverlies van 14,3 miljoen euro geleden, terwijl het over dezelfde periode een jaar eerder nog een winst van 5,5 miljoen euro realiseerde. Dat blijkt uit de tweedekwartaalcijfers die het concern vandaag voorbeurs publiceerde. Océ zag zijn omzet met 4,1 procent dalen tot 676 miljoen euro van 705 miljoen euro. Het genormaliseerde bedrijfsresultaat zakte van 20,2 miljoen euro naar 15,3 miljoen euro negatief. De nettoschuld lag 87 miljoen euro lager, volgens Océ voornamelijk als gevolg van wisselkoerseffecten. De vrije kasstroom verbeterde naar 16,5 miljoen euro van 2,4 miljoen euro.

Versnelling kostenbesparingsprogramma

Océ kondigde vandaag aan dat het, gezien de marktontwikkelingen, zijn kostenbesparingsmaatregelen gaat versnellen. Rokus van Iperen, voorzitter Raad van Bestuur zegt: “Onze doelstelling met betrekking tot de personeelsreductie 2008-2010 is verhoogd van 1.250 naar 2.350 (FTEs). Het kostenbesparingsprogramma 2009 is verhoogd van 80 miljoen euro naar 124 miljoen euro.” Aan het einde van het afgelopen kwartaal heeft Océ zijn personeelsbestand met circa 1.500 FTEs verminderd.

Teleurstellend resultaat, toch positie verbeterd

Van Iperen: “Het genormaliseerde bedrijfsresultaat over het tweede kwartaal van 2009 was teleurstellend als gevolg van marktomstandigheden, die slechter waren dan in het eerste kwartaal. Het bedrijfsresultaat werd beïnvloed door de onderbezetting van onze supply centers. Daarentegen wisten de verkoop- en service-organisaties hun brutomarges te behouden. (…) Ondanks de economische turbulentie hebben we redenen aan te nemen dat onze positie is verbeterd omdat onze omzet zich beter heeft ontwikkeld dan gemiddeld in onze sector”.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.