Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street
29 mei 2024 om 12:44

 De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het rood.

De aandelenfutures daalden woensdag, waarbij beleggers hun verwachtingen voor renteverlagingen door de Fed neerwaarts bijstelden, na opmerkingen van voorzitter Neel Kashkari van de Fed in Minneapolis, terwijl de tienjaarsrente tot het hoogste niveau in vier weken steeg.

“Het lijkt erop dat de rentedaling van de maand mei alsnog teniet wordt gedaan, waarschijnlijk doordat bestuurders van de Amerikaanse centrale bank aangeven dat de beleidsrente vooralsnog niet zal worden verlaagd”, zei investment manager Friso Rengers van ING.

Kashkari zei dat hij verdere renteverhogingen niet uitsluit als de inflatie niet verder terugloopt en dat hij nog vele maanden van positieve inflatiecijfers wil zien voordat hij een renteverlaging steunt.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde woensdag 2 basispunten hoger op 4,566 procent, terwijl de tweejaarsrente fractioneel hoger noteerde op 4,960 procent.

Op macro-economisch vlak staan woensdag voorbeurs de wekelijkse hypotheekaanvragen op de agenda, gevolgd door het Beige Book van de Fed vanavond.

Olie noteerde woensdag 0,8 procent hoger op 80,46 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,0844. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0853 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0855 op de borden.

Bedrijfsnieuws

American Airlines noteerde voorbeurs 8,2 procent lager, nadat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij de verwachtingen voor het lopende kwartaal neerwaarts bijstelde zonder daar een reden voor te geven. Delta Air Lines daalde 2,1 procent en United Airlines won verloor 1,4 procent.

Marathon Oil steeg voorbeurs 5,9 procent, na berichten dat ConocoPhillips vergevorderde gesprekken voert om het bedrijf over te nemen, waarbij Marathon Oil wordt gewaardeerd op iets meer dan de huidige marktwaarde van 15 miljard dollar. ConocoPhillips verloor voorbeurs 0,7 procent.

Robinhood noteerde voorbeurs 3,2 procent hoger. De online broker gaat voor maximaal 1 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.

Nvidia verloor voorbeurs 0,3 procent. Het aandeel steeg dinsdag 7 procent met een marktkapitalisatie van 2,848 biljoen dollar, versus een marktkapitalisatie van Apple van 2,913 miljard dollar. Het waarderingsverschil tussen de twee bedrijven is in meer dan vijftien jaar niet zo klein geweest.

Hess Corporation steeg voorbeurs 0,2 procent, nadat het energiebedrijf goedkeuring kreeg van aandeelhouders voor de fusie met Chevron. Chevron noteerde vlak.

HP en Salesforce publiceren nabeurs kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag vlak op 5.306,04 punten. De Dow Jones index eindigde 0,6 procent in het rood op 38.852,86 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 17.019,88 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.