Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lijkt onbewogen door macrocijfers

Wall Street lijkt onbewogen door macrocijfers
30 jun 2009 om 14:52

De Amerikaanse beurzen lijken een vlakke opening tegemoet te gaan. Amerikaanse beleggers waren en zijn in afwachting van sturende macrocijfers die vanmiddag worden gepubliceerd. Zo wordt onder meer het consumentenvertrouwen in juni en de S&P/ CaseShiller indexen over de huizenmarkt in juni en de huizenprijzen in april naar buiten gebracht.

 

S&P/CaseShiller index

De Amerikaanse huizenprijzen zijn in de maand april verder gedaald. Dat blijkt uit de Case-Shiller huizenprijsindex. De huizenprijzen in de 20 grootste stedelijke regio’s zijn in april 18,1 procent gedaald op jaarbasis. Op maandbasis bedroeg de daling 0,6 procent. Daarnaast zijn de  huizenprijzen in de 10 grootste stedelijke regio’s met 18 procent gedaald op jaarbasis. Op maandbasis namen de huizenprijzen met 0,7 procent af. De daling van de huizenprijzen is iets minder sterk dan in maart.

 

Nieuwe CFO voor Facebook

Socialenetwerksite Facebook heeft David Ebersman per september 2009 aangesteld als CFO van het concern. Ebersman was van 2006 tot en met afgelopen april CFO van Genentech, doordat dit concern echter aan Roche Holding werd verkocht kwam deze positie te vervallen. De aanstelling van de nieuwe financiële topman doet de geruchten dat Facebook op korte termijn een beursgang wil maken nieuw weer opleven. De Amerikaanse website ontkent echter dat de aanstelling van Ebersman verband houdt met een naderende IPO.

Agenda

General Motors (GM) zal vandaag bij de rechtbank toestemming vragen om zijn bezittingen te verkopen aan de ‘nieuwe GM’, de onderneming die vanuit het failliete GM een doorstart zal maken. Op 1 juni vroeg GM faillissement aan, zodat het concern bescherming zou hebben tegen schuldeisers. Vervolgens wil de Amerikaanse autofabrikant, met steun van de Amerikaanse overheid, een doorstart maken. Onder meer de merken Cadillac, Chevrolet, Buick en GMC moeten onderdeel gaan uitmaken van de nieuwe GM.

Een half uur voor de opening van Wall Street, om 15.00 uur, werden de  S&P/ CaseShiller indexen over de huizenmarkt in juni en de huizenprijzen in april gepubliceerd. Drie kwartier later zal de Chicago PMI in juni naar buiten worden gebracht. Om 16.00 uur zal het consumentenvertrouwen eveneens over de maand juni bekend worden gemaakt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.