Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak na vlakke opening omhoog

Damrak na vlakke opening omhoog
30 jun 2009 om 08:34

De AEX zal vanochtend na een vlakke opening waarschijnlijk snel de weg omhoog vinden door de winsten in Amerika en Azië. Beleggers zijn in afwachting van enkele Amerikaanse macrocijfers, waaronder cijfers over de huizenmarkt, het consumentenvertrouwen en de producentenprijzen. Deze cijfers zullen in de loop van de dag de richting op de beurzen gaan bepalen.   

CEO Unilever ziet nog geen tekenen van economisch herstel

CEO Paul Polman van Unilever verwacht dat de economie zich heel traag gaat herstellen. Tijdens een conferentie in Londen zei Polman dat hij verwacht dat de economie zich eerder in een L-vorm dan in een U-vorm of V-vorm herstelt. Wel denkt hij dat de ontwikkelingen in de emerging markets gunstig zijn voor Unilever. Het bedrijf heeft in deze landen een sterke positie en kan daarom profiteren van het feit dat deze landen steeds minder afhankelijk worden van westerse landen.

Ordina versterkt financiële positie

Ordina heeft zijn financiële positie versterkt met de uitgifte van aandelen en een achtergestelde lening. Het bedrijf gaat 7,8 miljoen nieuwe aandelen uitgeven met een totale waarde van 20,7 miljoen euro, circa een vijfde van het nu uitstaande aandelenkapitaal. Naast de emissie krijgt de automatiseerder een gecommitteerde achtergestelde lening ter grootte van 27,5 miljoen euro.

Buitenlandse beurzen

In Amerika zijn de beurzen de eerste dag van de week hoger gesloten. Het hogere slot was vooral te danken aan de stijgende olieprijs waardoor energiegerelateerde fondsen, als Chevron en Exxon, flink konden winnen. De olieprijs steeg meer dan 3 procent na een aanval van Nigeriaanse rebellen op een olie-installatie waarna Shell besloot zijn productiecapaciteit in het land te sluiten. Beleggers hielden zich gisteren overigens nog wel op de vlakte, omdat er deze week de nodige macrocijfers op de agenda staan. De Dow Jones-index sloot op 8.529 punten, een stijging van 1,1 procent. De S&P 500 steeg met 0,9 procent en de Nasdaq won 0,3 procent aan waarde.

Ook in Azië staan de beurzen op winst. Ondanks het feit dat de Japanse werkloosheid op het hoogste niveau in 5 jaar is beland is de Nikkei-index toch 1,9 procent hoger gesloten. In Hong Kong staat de Hang Seng-index op een winst van 0,75 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.