Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street derde maand op rij omhoog

Wall Street derde maand op rij omhoog
1 jun 2009 om 08:21

Voor de derde maand op rij is Wall Street hoger gesloten. De Dow Jones won vrijdag 1,15 procent op 8.500 punten. Amerikaanse multinationals als Coca-Cola, IBM en Pfizer profiteerden van een lagere dollar. In het laatste handelsuur werd bekend dat het consumentenvertrouwen in mei het hoogste punt in acht maanden heeft bereikt, wat door beleggers met gejuich werd ontvangen. De Nasdaq won 1,29 procent, de S&P 500 boekte 1,36 procent winst.

GM

General Motors (GM), dat vrijdag 33 procent wegzakte naar 75 cent, vraagt vandaag waarschijnlijk uitstel van betaling aan. Deze bescherming tegen schuldeisers zou de op twee na grootste in het Amerikaanse bedrijfsleven worden, na de surseances van Lehman Brothers en Enron.

Vanmiddag geeft CEO Fritz Henderson een toespraak over de toekomst van GM. Het bedrijf gaat fabrieken sluiten en merken schrappen. De Amerikaanse overheid wordt waarschijnlijk voor 72 procent eigenaar van de autofabrikant. Ook krijgt de vakbond UAW een belang van 17,5 procent in ruil voor kwijtschelding van schulden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.