Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hogere opening Wall Street verwacht

Hogere opening Wall Street verwacht
1 jun 2009 om 14:54

De futures van de Dow Jones (+ 1,71 procent) en de Nasdaq (+ 0,70 procent) wijzen op een fors hogere opening van Wall Street. Amerikaanse beleggers lijken positief te reageren op het reorganisatieplan van General Motors (GM) dat faillissement zal aanvragen om vervolgens met hulp van de Amerikaanse overheid een doorstart te maken. Verder werd vanmiddag bekend dat het persoonlijke inkomen in de VS onverwacht is gestegen. Daarnaast kwam vandaag goed nieuws uit China waar de industriële productie voor de derde maand op rij gestegen is.

Faillissement en doorstart voor GM

Een woordvoerder van de Amerikaanse regering zei gisteravond dat GM tot een akkoord is gekomen met de Amerikaanse overheid. De regering zal voor 30,1 miljard dollar een belang van 60 procent in GM krijgen. Daarnaast zal GM faillissement aanvragen om vervolgens als een nieuwe onderneming een doorstart te maken. De nieuwe onderneming zal met de meest rendabele activiteiten van GM doorgaan, waardoor er elf minder rendabele fabrieken gesloten zullen worden. Naast de Amerikaanse overheid krijgen ook de Canadese overheid en de provincie Ontario een belang in de autofabrikant.

Verkoop activiteit Chrysler aan Fiat goedgekeurd

Een Amerikaanse rechter heeft de verkoop van het grootste deel van autofabrikant Chrysler aan Fiat goedgekeurd. “De schuldeisers krijgen een eerlijke prijs voor de activiteiten”, aldus de rechtbank. Een deel van de aandeelhouders van Chrysler was tegen de verkoop, zij kunnen nog in beroep gaan tegen de uitspraak.


Onverwachtse stijging Amerikaans persoonlijk inkomen

Het persoonlijk inkomen van de Amerikanen is in april met 0,5 procent gestegen. De toename kwam onverwacht, analisten gingen uit van een daling van 0,2 procent. De persoonlijke uitgaven daalden in tegenstelling tot het inkomen wel, met 0,1 procent. De daling kwam overeen met de voorspelling van analisten.


Agenda

Later vandaag, om 16.00 uur, zullen in de Verenigde Staten nog twee macrocijfers bekend worden gemaakt. Het onderzoeksbureau Institute for Supply Management (ISM) publiceert de Amerikaanse inkoopmanagersindex over mei. Daarnaast worden de bouwbestedingen in april bekendgemaakt.

Europa

Het sentiment op de Europese beurzen is vandaag overwegend positief. Alleen de Zwitserse index (- 0,02 procent) staat op een licht verlies, de overige beurzen noteren in het groen. De winsten lopen uiteen van + 0,2 procent tot + 3,1 procent. Op de Amsterdamse beurs klimt de AEX 2,27 procent tot 265,34 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.