Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Imtech handhaaft vooruitzichten 2009

Imtech handhaaft vooruitzichten 2009
20 mei 2009 om 07:47

Imtech handhaaft zijn vooruitzichten voor het gehele jaar 2009 en verwacht een verdere toename van de EBITA door autonome groei en acquisities. De ontwikkeling van de orderportefeuille in het eerste kwartaal 2009 is in lijn met de ontwikkelingen over de vergelijkbare periode in voorgaande jaren.

 

Toelichting René van der Bruggen, CEO van Imtech

‘Imtech weet zich in ongunstige economische omstandigheden goed staande te houden met groei van de activiteiten in alle Europese divisies en op de mondiale maritieme markt. De orderportefeuille in het eerste kwartaal 2009 ontwikkelt zich goed. Bovendien blijft de financiële positie gezond. Natuurlijk zijn ook wij niet immuun voor de gevolgen van de economische crisis, maar ons portfolio van technische kerncompetenties samen met sterke posities in een groot aantal marktsegmenten verdeeld over ruim 19.500 klanten maakt ons minder gevoelig en zeer flexibel. Wij geloven in onze eigen kracht en handhaven daarom zowel onze vooruitzichten voor verdere groei in 2009 als onze lange termijn groeidoelstellingen voor 2012.’

 

Handhaving vooruitzichten en lange termijn groeidoelstelling

Naar de huidige inzichten verwacht Imtech voor 2009 een verdere toename van de EBITA door autonome groei en acquisities. Tevens handhaaft Imtech onverkort haar lange termijn strategisch plan om in 2012 te komen tot een opbrengstenniveau van 5 miljard euro (2008: ruim 3,8 miljard euro) bij handhaving van een operationele EBITA-marge doelstelling van 6 procent (2008: 5,5%).

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.