Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eriks bereikt overeenstemming met SHV

Eriks bereikt overeenstemming met SHV
20 mei 2009 om 08:02

ERIKS en SHV Holdings maakten vanochtend voorbeurs gezamenlijk bekend dat zij voorwaardelijke overeenstemming hebben bereikt over een voorgenomen openbaar bod door SHV op alle uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van ERIKS tegen een biedprijs in contanten van 48,00 euro per gewoon aandeel. De Raad van Commissarissen en de Raad van Bestuur van ERIKS steunen het bod unaniem en zijn van oordeel dat het bod in het belang is van ERIKS en haar aandeelhouders. Zij adviseren de aandeelhouders hun aandelen onder het bod aan te bieden wanneer dit wordt uitgebracht.

 

Toelichting Jan van der Zouw, CEO van ERIKS

"ERIKS is verheugd met het vooruitzicht SHV als aandeelhouder te hebben. SHV onderschrijft de strategie van ERIKS om de groep verder te ontwikkelen. Zowel de Raad van Commissarissen als de Raad van Bestuur van ERIKS steunen deze transactie volledig en wij zijn ervan overtuigd dat dit goed is voor de werknemers, afnemers, toeleveranciers en aandeelhouders van ERIKS."

 

Positie grootaandeelhouders

Het voorgenomen bod wordt tevens gesteund door een aantal grootaandeelhouders, waaronder Delta Lloyd, Delta Deelnemingen Fonds, Darlin N.V., Navitas B.V., Parcom Capital B.V. en Kempen Capital Management (Orange Fund en Orange Oranje Participaties). Deze grootaandeelhouders hebben onherroepelijk toegezegd hun aandelen onder het bod aan te melden, indien dat wordt uitgebracht, tegen de biedprijs en onder de voorwaarden die zullen worden opgenomen in het biedingsbericht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.