Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bank of America en Ford slagen in aantrekken nieuw kapitaal

Bank of America en Ford slagen in aantrekken nieuw kapitaal
12 mei 2009 om 14:18

De futures van de Dow Jones (+ 0,73 procent) en de Nasdaq (0,43 procent) wijzen een klein anderhalf uur voor opening van de Amerikaanse beurzen op een hogere start van de indexen. Amerikaanse beleggers reageren onder meer op het nieuws dat Bank of America zijn belang in een Chinese bank verkocht heeft en dat Ford 300 miljoen gewone aandelen gaat uitgeven.

Belastingverlaging VS

President Barack Obama van de Verenigde Staten is van plan om een belastingverlaging ter waarde van 600 miljard dollar door te voeren. Op deze wijze wil de Amerikaanse overheid met name werkende gezinnen ondersteunen. Daarbij hoopt minister van Financien, Timothy Geithner, dat de maatregel nieuwe banen zal opleveren.


BoA verkoopt belang in Chinese bank

Bank of America (BoA) heeft voor 7,3 miljard dollar aandelen in de China Construction Bank verkocht. Op deze wijze hoopt de bank voldoende kapitaal bijeen te brengen om de balans met de zo noodzakelijke 34 miljard dollar te kunnen versterken.

Ford wil 300 miljoen aandelen uitgeven

Autofabrikant Ford maakte gisteren bekend dat het 300 miljoen gewone aandelen wil uitgeven, waarmee het ongeveer 1,7 miljard dollar ophaalt. Ford zal de opbrengst voor een deel gebruiken om te voldoen aan zijn financiële verplichting met betrekking tot de gezondheidszorg jegens de United Auto Workers. Met deze vakbond heeft de autofabrikant onlangs een nieuwe deal gesloten over de vergoeding van de gezondheidszorg van Fords werknemers.  

Bernanke ziet al positieve gevolgen van stresstest

Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve (FED), zei gisteren tijdens een conferentie op Jekyll Island dat de banken die de stresstest hebben ondergaan na de test makkelijker over particulier kapitaal kunnen beschikken. De stresstest heeft het vertrouwen in de banken doen toenemen en Bernanke noemt deze ontwikkeling bemoedigend. Volgens hem is het een essentiele stap voorr economisch herstel. De voorzitter van de FED zei verder dat de dollar een sterke munt blijft, omdat de Amerikaanse centrale bank de rente bij sterke inflatie zal verhogen.

Agenda

Vanmiddag wordt om 14:30 uur de handelsbalans over maart van de Verenigde Staten gepubliceerd. Daarnaast zal om 22:00 uur het financieringssaldo over april bekend worden gemaakt. Verder komen onder meer Applied Materials en MBIA met respectievelijk halfjaar- en kwartaalcijfers.

Chinese export

De Chinese export is in april met bijna een kwart afgenomen in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. De daling is het gevolg van de mondiale economische krimp. Afgelopen vrijdag werd al bekend dat de Chinese consumentenprijzen in het eerste kwartaal van 2009 met gemiddeld 1,5 procent zijn gedaald.

Europa

De Amsterdamse hoofdindex, de AEX, staat vanmiddag rond de klok van half drie over twee ruim 0,91 procent in de plus. Op andere Europese beurzen variëren de winsten tussen 0,4 negatief en 0,9 positief.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.