Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bedrijfsresultaat Reesink daalde eenderde over eerste kwartaal 2009

Bedrijfsresultaat Reesink daalde eenderde over eerste kwartaal 2009
11 mei 2009 om 12:41

Het dividend over 2008 over de aandelen Koninklijke Reesink is tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AVA), welke gehouden werd op zaterdag 9 mei, vastgesteld op 7 euro per gewoon aandeel van 4 euro nominaal. Reesink maakte bekend dat dit contante dividend op 20 mei a.s. betaalbaar wordt gesteld. Op 12 mei 2009 worden de certificaten van aandelen Koninklijke Reesink op Alternext te Amsterdam ex-dividend verhandeld. 

Bedrijfsresultaat nam met eenderde af

Verder gaf Reesink tijdens de AVA aan dat het bedrijfsresultaat over het eerste kwartaal eenderde lager is dan over dezelfde periode vorig jaar. Voor het gehele jaar 2009 wordt gezien de huidige onzekere economische situatie geen voorspelling afgegeven. 

Van der Scheer benoemd als CEO

Voorts heeft de AVA ingestemd met de benoeming van Gerrit van der Scheer als statutair directeur (CEO) van de vennootschap. Hij volgt hiermee Bernard ten Doeschate op, die eerder aankondigde na bijna 24 jaar de vennootschap te hebben geleid, te willen terugtreden. Van der Scheer zal leiding geven aan een groepsdirectie mede bestaande uit Gerwin Linnenbank (CFO) en José ten Dijk – Van Diermen. Ook heeft de AVA  ingestemd met de herbenoeming van Cees Veerman als commissaris. Veerman zal als voorzitter van de raad van commissarissen gaan optreden als opvolger van Berry Bemelmans die volgens het rooster is afgetreden en niet voor herbenoeming in aanmerking wenste te komen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.