Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak opent hoger op Koninginnedag

Damrak opent hoger op Koninginnedag
30 apr 2009 om 08:21

Op het Damrak is de stemming voorbeurs zeer positief. Wall Street sloot gisteravond fors in de plus en de Aziatische indices noteren tevens zonder uitzondering hoger. Wegens Koninginnedag zal de handel in Amsterdam zeer dun zijn, de AEX opent circa 1 procent hoger.

Varkensgriep

Een pandemie lijkt op handen te zijn, nu de Wereldgezondheidsorganisatie WHO alarmfase 5 heeft afgekondigd. De verhoging van de alarmfase naar het op een na hoogste niveau betekent dat overheden en farmaceutische bedrijven zich versneld moeten voorbereiden op een pandemie, een wereldwijde uitbraak van de varkensgriep.

Buitenland

Amerikaanse beleggers waren gisteravond positief. Enkele macrocijfers en een toelichting van de Federal Reserve op het besluit om de rente stabiel te houden wezen op een voorzichtig herstel van de economie. De Dow Jones won 2,11 procent op 8.185 punten.

In Japan sloot de Nikkei-index 3,89 procent hoger op 8.824 punten. Naast het goede nieuws uit Amerika is er tevens hoop op binnenlands herstel. Honda rekent op een kleine winst in 2009, waarop beleggers positief reageerden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.