Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street opent hoger in afwachting van macrocijfers

Wall Street opent hoger in afwachting van macrocijfers
29 apr 2009 om 13:00

De futures wijzen vandaag op een hogere opening van Wall Street. De plannen van Citigroup, dat onderdelen wil verkopen, lijken goed te worden ontvangen door beleggers. Verder zijn beleggers in afwachting van verschillende Amerikaanse macrocijfers die vandaag zullen worden gepubliceerd. De Dow Jones zal naar verwachting 1,00 procent hoger openen, de future van de Nasdaq geeft een stijging van 0,75 procent weer.

Citigroup wil onderdelen verkopen

Citigroup heeft Amerikaanse regeringsfunctionarissen verteld dat het diverse onderdelen wil verkopen teneinde te slagen voor de zogenoemde ‘stresstest’ . Dankzij de verkoop moet voldoende kapitaal vrijkomen om de overheid tevreden te stellen, zo is de gedachte van Citigroup.

Daarnaast gaat Citigroup evenals Bank of America grote institutionele beleggers en de overheid vragen hun preferente aandelen om te zetten in gewone aandelen, waardoor de schuld van de balans kan worden gehaald.

Time Warner

Mediabedrijf Time Warner heeft zijn eerstekwartaalcijfers gepubliceerd. De onderneming behaalde een 14 procent lagere nettowinst van 661 miljoen dollar. De omzet zakte ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar 7 procent naar 6,9 miljard dollar. Time Warner ondervond voornamelijk hinder van internettak AOL, dat een omzetdaling van 23 procent moest toestaan.

Agenda

Later vandaag zullen onder meer de Amerikaanse multinationals Qwest, Wyeth en Visa hun eerstekwartaalcijfers over 2009 bekendmaken. Verder worden in Amerika diverse macrocijfers gepubliceerd, waaronder de wekelijkse hypotheekaanvragen en de voorlopige groei van de Amerikaanse economie over het eerste kwartaal.

Europa

De Amsterdamse beurs noteert vandaag rond de klok van één uur 0,53 procent in de plus op 236,08 punten. Beleggers zijn ondanks matige eerstekwartaalcijfers van onder meer Shell en Arcelor Mittal positief gestemd. Ook de overige Europese beurzen wijzen op een positief gevoel bij beleggers, de winsten lopen uiteen van 0,4 procent tot 1,6 procent.  

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.