Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Fortis boekt bijna 300 miljoen valuta verlies

Fortis boekt bijna 300 miljoen valuta verlies
24 dec 2008 om 08:28

Als voorbereiding op de verwachte afronding van de transacties met de Belgische regering en BNP Paribas die op 6 oktober bekend waren gemaakt, kocht Fortis op 8 december Amerikaanse dollars en Britse ponden aan. Tot deze valutatransacties werd besloten omdat Fortis haar deel in de financiering van Royal Park Investments, de beoogde gestructureerde kredietportefeuille entiteit, diende te voldoen in de valuta van de vermogensbestanddelen van de portefeuille.
 
Na het onverwachte arrest van 12 december van het hof van beroep te Brussel zijn de transacties met de Belgische regering en BNP Paribas, inclusief de beoogde entiteit voor de gestructureerde kredieten portefeuille, opgeschort. Gezien de huidige onzekerheid heeft Fortis besloten de Amerikaanse dollars en Britse ponden weer te verkopen, met als gevolg een nettoverlies van 295 miljoen euro voor Fortis. Dit verlies is het gevolg van de recente waardedaling van de Amerikaanse dollar en het Britse pond.
 
Als gevolg van dit verlies is de pro forma netto liquiditeitspositie per 30 september 2008 (zoals bekendgemaakt op 19 december) gedaald van 2,1 miljard naar 1,8 miljard euro en het pro forma eigen vermogen is gedaald van 6,7 miljard naar 6,4 miljard euro.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.