Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Boskalis wil Smit niet meer overnemen

Boskalis wil Smit niet meer overnemen
4 dec 2008 om 08:31

Boskalis liet voorbeurs weten dat het afziet van een openbaar bod op Smit Internationale. Op 26 november zei de baggeraar nog dat het ‘alle opties openhoud met betrekking tot het bod’. Boskalis had op de aandelenmarkten reeds 20 procent van Smit opgekocht.

Toelichting

Peter Berdowski, CEO Boskalis: “De afgelopen maanden hebben wij overleg gevoerd met Smit, zowel op het niveau van de Raad van Bestuur als dat van de Raad van Commissarissen. Daarbij zijn van beide kanten diverse splitsingsscenario’s van Smit voorgesteld en met elkaar besproken. Helaas zijn wij niet met elkaar tot een transactiestructuur kunnen komen die wordt ondersteund en aanbevolen door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Smit.”

“Met het oog op de gewijzigde omstandigheden op de financiële en overige markten achten wij het niet verantwoord een openbaar bod door te zetten dat niet kan rekenen op de steun en medewerking van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Smit.”

Smit

Smit zag de overname nooit zitten. Tijdens een paneldiscussie deze week in Rotterdam liet Ben Vree, CEO van Smit, weten dat hij geen synergievoordelen ziet met Boskalis en dat opsplitsing van het bedrijf geen juist idee is. Tot slot wilde Vree nog laten weten dat de culturen van beide bedrijven te verschillend zijn. De vijandelijke overname die Boskalis beraamt zou nooit uit de koker van Smit cs zijn gekomen.

Lees -hier- een interview met CEO van Smit Ben Vree

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.