Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bos voegt ABN AMRO en Fortis niet samen

Bos voegt ABN AMRO en Fortis niet samen
21 nov 2008 om 07:47

Minister Wouter Bos van Financiën zal vandaag bekendmaken dat Fortis en ABN AMRO op termijn afzonderlijk zullen worden verkocht, zo schrijft de Volkskrant vandaag op basis van ‘ingewijden’.

Onzekerheid

“Bos wil met zijn besluit een einde maken aan de sluimerende onzekerheid over de toekomst van ABN Amro en Fortis Bank Nederland. Sinds de nationalisatie van beide banken botert het niet meer tussen de directies en de werknemers”, zo schrijft de krant. De OR van Fortis verwijt de top van ABN Amro onder meer een arrogante houding.

Integratie

Ondernemingsraden van beide bedrijven dringen ook aan op het stopzetten van de integratie. Een belangrijke reden om deze te stoppen, is het banenverlies (7.800) waarmee de integratie gepaard zal gaan.

De Volkskrant suggereert dat ‘een dergelijke sanering aan de vooravond van een ernstige economische recessie Bos en zijn PvdA politieke schade kunnen berokkenen’.

Toekomst

Over de toekomst van enkele specifieke onderdelen van de twee banken – zoals MeesPierson en bankbedrijf HBU – is nog geen definitief besluit genomen. Bos zou geen overhaaste stappen willen zetten met Fortis en ABN Amro. Het openlijk in de etalage zetten van bedrijfsonderdelen zou te veel onrust opleveren en klanten van de banken wegjagen

Lees -hier- meer over de nationalisatie van Fortis en ABN AMRO.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.