Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fors hoger resultaat voor Shell

Fors hoger resultaat voor Shell
30 okt 2008 om 08:27

Het resultaat van Royal Dutch Shell over het derde kwartaal van 2008 op basis van geschatte actuele kosten was 10,9 miljard dollar, tegen 6,4 miljard dollar een jaar geleden. De gewone winst per aandeel op basis van geschatte actuele kosten was met 74 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten over het derde kwartaal van 2008, exclusief mutaties in het netto-werkkapitaal, was $ 10,4 miljard. De netto-investeringen over het kwartaal waren 11,2 miljard dollar. De totale, in de vorm van dividend en van inkoop van eigen aandelen naar aandeelhouders teruggevloeide middelen bedroegen 3,1 miljard dollar en de gearing per 30 september was 15.4 procent.

De verkoop van de gastransportonderneming BEB Erdgas und Erdoel GmbH (Shellbelang 50%) in Duitsland is in het derde kwartaal van 2008 afgerond en heeft circa 1,4 dollar miljard aan het resultaat van het derde kwartaal van 2008 bijgedragen.

Over het derde kwartaal van 2008 is een dividend bekendgemaakt van 0,40 dollar per aandeel, een stijging van 11 procent vergeleken met het dividend op basis van Amerikaanse dollars over het derde kwartaal van 2007.

Jeroen van der Veer, Chief Executive van Royal Dutch Shell:

“We hebben in het derde kwartaal van 2008 goede resultaten en operationele performance laten zien. We volgen de mondiale economische situatie nauwlettend. Shell is robuust bij een breed scala aan energieprijzen. Onze strategie is onveranderd: we betalen een concurrerend, toenemend dividend en doen substantiële investeringen in de onderneming voor toekomstige winstgevendheid.”

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.