Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Dow Jones weer boven de 9.000 punten

Dow Jones weer boven de 9.000 punten
30 okt 2008 om 13:45

In tegenstelling tot de tegenvallende ontwikkelingen gisteren op de beurs van New York (Dow -0,8%), zal de start vandaag goed zijn. Kijken naar de futures zullen de Dow en de S&P bij na 3 procent aan waarde winnen, de Nasdaq is iets bescheidener met net geen 2 procent. Uitgaande van een positief scenario zal de Dow vandaag de grens van 9.000 punten weer doorbreken.

Kwartaalrapportages

Telefoonfabrikant Motorola kwam vandaag voorbeurs met cijfers. In het derde kwartaal werd een nettoverlies geboekt, waar de operationele winst iets hoger uitkwam dan werd verwacht. De cijfers bleken voor Motorola voldoende aanleiding om een winstwaarschuwing af te geven voor het vierde kwartaal van 2008. Daarnaast werd de afsplitsing van het onderdeel mobiel uitgesteld.

Vanochtend voorbeurs liet Shell weten over het derde kwartaal van 2008 een enorme winst te hebben gerealiseerd. De winst bedroeg maar liefst 10,9 miljard dollar. Dit is een groei ten opzichte van een jaar geleden van 74 procent. Exxon Mobile maakte zojuist bekend dat het een winstgroei van 58 procent wist te realiseren. De winst kwam uit op net geen 15 miljard dollar.

Gisteren nabeurs kwam creditcardmaatschappij Visa al met cijfers. De omzet over het derde kwartaal bedroeg 1,7 miljard dollar, ruim meer dan door analisten was voorspeld. Ook de operationele winst verraste de analisten in positieve zin. Ondanks dit kwam de koers van het fonds in de nabeurs handel toch onder druk te staan.

Overeenstemming

Autofabrikant General Motors (GM) en aandeelhouder Cerberus Capital Management hebben overeenstemming bereikt over de belangrijkste pijnpunten inzake de fusie tussen GM en Chrysler. Inmiddels is duidelijk dat Rick Wagoner, momenteel CEO bij GM, aan het roer komt bij het fusiebedrijf.

Wells Fargo

De financial heeft voor 25 miljard dollar aan kapitaal opgehaald middels het TARP-programma. De Amerikaanse overheid heeft preferente aandelen en warrants in handen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.