Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Knieval van Fortis, maar Lippens blijft

Knieval van Fortis, maar Lippens blijft
19 aug 2008 om 07:58

Gisterenavond bood Maurice Lippens zijn vertrek bij Fortis niet aan, wel maakte de top zijn verontschuldigingen vanwege het misleiden van de aandeelhouders. Lippens liet enkele weken voordat het cashdividend werd geschrapt nog weten dat dit onderwerp een no-go voor hem was. De reden om te blijven zitten, is dat Lippens vreest dat de stabiliteit en de continuiteit van de bank anders in gevaar komt.

VEB

Ondanks het verzoek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is de bank niet van plan een reguliere aandeelhoudersbijeenkomst te houden. Het verzoek van de VEB kon waarschijnlijk wel rekenen op de steun van de aanwezigen in de zaal, maar Lippens liet zich niet verleiden tot een stemming.

Duurkoop

De nieuwe CEO Herman Verwilst erkende tijdens de informatiebijeenkomst, zoals er de komende tijd nog enkele zullen volgen, dat Fortis voor ABN AMRO de hoofdprijs heeft betaald en dat dit, daar de economie zich op een keerpunt bevindt, wellicht niet verstandig is geweest. De eis van EU-commissaris Neelie Kroes om 10 procent van het overgenomen ABN AMRO te moeten verkopen voor 3 juli leidde ertoe dat Deutsche Bank een forse korting wist te bedingen. De top van Fortis kon het niet nalaten met een vinger te wijze naar Kroes.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.