Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Geen nieuwe voorzitter voor SNS Reaal

Geen nieuwe voorzitter voor SNS Reaal
14 aug 2008 om 08:32

“De heer Henjo Hielkema (65) zal niet toetreden als voorzitter tot de Raad van Commissarissen van SNS Reaal,” dat meldde de bankverzekeraar vanochtend in een persbericht. Reden hiervoor is een verschil van inzicht met de Nederlandsche Bank over een aantal effectentransacties van Hielkema in 2007. Volgens Hielkema is er hierdoor geen vertrouwensbasis meer tussen hem en de Nederlandsche Bank. 

“De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van SNS Reaal zijn van mening in Henjo Hielkema een zeer kundig voorzitter van de Raad van Commissarissen gevonden te hebben en betreuren deze ontwikkeling zeer,” zo reageert SNS Reaal. Naar zijn opvolger gaat nu gezocht worden en gedurende deze periode zal de heer Hans van de Kar, momenteel vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen, optreden als waarnemend voorzitter.

Cijfers

SNS Reaal presenteerde vanochtend tevens zijn halfjaarcijfers. De bankverzekeraar heeft in het eerste halfjaar van 2008 een nettowinst gerealiseerd van 226 miljoen euro. Dit betekent een daling van 3,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De daling is voornamelijk te wijten aan de inzakkende aandelenmarkt en de stijgende rente in de Verenigde Staten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.