Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aegon boekt forse winstdaling

Aegon boekt forse winstdaling
7 aug 2008 om 08:12

De nettowinst van Aegon, die over het tweede kwartaal uitkwam op 276 miljoen euro, ligt 58 procent lager dan dezelfde periode in 2007. De forse afname van de kwartaalwinst is vooral te wijten aan de lagere winsten op beleggingen en de hogere afschrijvingen, zo schrijft Aegon voorbeurs in een persbericht.

Afschrijvingen

In het tweede kwartaal waardeerde Aegon 98 miljoen euro voor belastingen af. Van dat bedrag had 57 miljoen euro betrekking op de kredietportefeuille in de Verenigde Staten. Hiervan werd 41 miljoen euro afgeboekt op zogeheten subprime-hypotheken. De Amerikaanse aandelenportefeuille verloor 26 miljoen euro in waarde. De resterende 5 miljoen euro betreffen “overige afwaarderingen”, zo schrijft de verzekeraar.

Vooruitzichten

Ondanks de winstdaling heeft Aegon vertrouwen in het behalen van de doelstelling voor de waarde van de nieuwe productie. Deze zal volgens het bedrijf tot 2010 toenemen tot 1,25 miljard euro. Het cijfer geeft inzicht in de toekomstige winst en kasstroom van het bedrijf, gezien de lange contractermijnen van de verzekeringsproducten.

Aegon bevestigt ook de andere, nieuwe doelen die het bedrijf afgelopen juni bekendmaakte. Zo streeft de verzekeraar naar een rendement op het eigen vermogen van ten minste 14 procent tegen 2010 en ten minste 15 procent in 2012. Verder mikt Aegon op een gemiddelde groei van het onderliggende operationeel resultaat van 10 procent per jaar tot 2012

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.