Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Xennia, onderdeel van Ten Cate, boekt succes

Xennia, onderdeel van Ten Cate, boekt succes
30 jun 2008 om 08:33

In januari 2008 heeft TenCate 75 procent van de aandelen overgenomen van Xennia Technology Ltd. in de buurt van Cambridge (Groot-Britannië). Hierdoor kan sneller worden ingespeeld op alle mogelijkheden om inkjettechnologie in te zetten voor het produceren van technisch textiel. Inkjettechnologie heeft de potentie om bestaande finishing- en coatingtechnologie te vervangen en nieuwe materialen te creëren voor de sector technisch textiel.

Innovatie
 
TenCate, Xennia, Xaar en andere bedrijven en instellingen hebben in het kader van het DigiTex R&D-project, dat door de Europese Commissie wordt gesubsidieerd, samengewerkt om met behulp van inkjettechnologie belangrijke innovaties te introduceren in technisch textiel voor de Europese sector.

Ontwikkelingen
 
Enkele belangrijke ontwikkelingen die Xennia de afgelopen jaren met haar inkjettechnologie heeft geboekt, hebben ook geleid tot waardevolle toepassingen in andere industriële sectoren, zoals productdecoratie, verpakking, het aanbrengen van materialen en gespecialiseerde printing.

Het belang voor TenCate

TenCate ziet mogelijkheden voor het gebruik van inkjettechnologie voor haar beschermende weefsels en outdoor-weefsels, en introduceert daarom op korte termijn nieuwe producten met nieuwe of verbeterde eigenschappen. Dit leidt tot de productie van ‘slim textiel’. Voor TenCate betekent deze ontwikkeling bovendien een grote kostenbesparing voor de komende periode van vijf jaar, bijvoorbeeld op het gebied van milieu en energie. Xennia bevindt zich in een uitstekende positie om oplossingen aan te dragen voor deze opkomende markt.
 
Naast het belang van inkjettechnologie voor het coaten en finishen van weefsels ziet TenCate mogelijkheden voor haar kunstgrasproductie en composietmaterialen. Het coaten van deze materialen op basis van inkjettechnologie kan nieuwe functionaliteiten opleveren. Voor kunstgras kan dit leiden tot betere slidingeigenschappen en een natuurlijker uitstraling. Voor composietmaterialen maakt deze techniek in de toekomst sensoring en monitoring van het materiaal mogelijk.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.