Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdamse beurs lager van start

Amsterdamse beurs lager van start
30 jun 2008 om 08:54

Hoewel het vrijdag nog lukte om met een vrijwel gelijkblijvende stand het weekend in te gaan, zal vandaag bij opening de neerwaartse trend verder worden ingezet.

In het nieuws

Voorbeurs het nodige bedrijfsnieuws. Bij de vorige week gesloten aandelenemissie van Fortis blijkt dat een Russische belegger voor 400 miljoen euro een belang in de Belgische bank heeft genomen.

ArcelorMittal kondigt maar liefst twee nieuwe deelnemingen aan. De ene heeft plaatsgevonden in Australie en de ander in het Midden Oosten.

Imtech is er in geslaagd om een doorbraak te foceren op de Belgische farmaceutische markt.

Voorts waren en meldingen van Rood Testhouse, Galapagos en Ten Cate.

Olieprijs

De olieprijs is vanochtend met ruim een procent gestegen tot 141,81 dollar. Hierdoor zullen Shell en SBM Offshore vandaag mogelijk in beweging kunnen komen.

Amerika en Azie

In New York sloot de Dow Jones-index vrijdag 0,9 procent lager op 11.346,51 punten. De S&P 500 daalde 0,4 procent en de Nasdaq verloor 0,3 procent.

Op de Aziatische aandelenmarkten was de stemming maandagochtend overwegend negatief. De toonaangevende Japanse Nikkei-index verloor een half procent en in de middaghandel staat  0,5 procent tot 13.481,38 punten.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.