Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Imtech breekt door op Belgische farmaceutische markt

Imtech breekt door op Belgische farmaceutische markt
30 jun 2008 om 07:55

Deze opdrachten bevestigen de sterke positie van Imtech in de farmaceutische industrie in grote delen van West-Europa, waaronder – naast België – ook in Duitsland, Ierland en Nederland.

Janssen Pharmaceutica

Bij Janssen Pharmaceutica (onderdeel van het Amerikaanse farmacieconcern Johnson & Johnson) in Geel realiseert Imtech een groot deel van de technologie in het CDPP-project (Chemical Development Pilot Plant). Deze hightech fabriek vormt een belangrijke spil in het verkorten van de ontwikkeltijd van nieuwe medicijnen. De totale investering vergt 130 miljoen euro. Bijzonder aan deze opdracht is dat naast Imtech Belgium ook het in december 2007 overgenomen Ierse Suir Engineering, gespecialiseerd in hightech oplossingen voor de farmaceutische industrie, bij dit project betrokken is. Suir werkte tot voor kort alleen voor de Ierse farmaceutische industrie, maar kan haar expertise nu – via het Imtech-netwerk van 230 Europese vestigingen – in heel Europa aanbieden.

Schering Plough

Bij de farmaceut Schering Plough in Heist-op-den-Berg is Imtech als technologiepartner betrokken bij het innovatieve OSD (Oral Solid Dosage) Packaging Project. Met dit project is Schering Plough in staat de logistieke processen voor distributie van medicijnen, als ook grondstoffen en verpakkingscomponenten, verder te verbeteren. Op jaarbasis verwerkt Schering Plough op deze locatie meer dan 30.000 verzendingsorders voor ruim 500 bestemmingen wereldwijd.

GlaxoSmithKline

Imtech verzorgt ook een upgrading en uitbreiding van de technische voorzieningen bij GlaxoSmithKline (GSK) Biologicals in Saint-Amand-les-Eaux in Frankrijk en de GSK-vestiging in Wavre Nord in België. Tot slot worden ook voor de farmaceuten Purna en Pfizer, beide gevestigd in het Belgische Puurs, diverse kleinere projecten uitgevoerd.

Sterke positie Belgische farmaceutische markt

In België is Imtech in de farmaceutische markt de laatste jaren een steeds sterkere positie gaan innemen. Het dienstenportfolio bestaat uit het multidisciplinair aanbieden van de technische competenties industriële en technische automatisering, elektrotechniek, energie, piping en HVAC (Heating, Ventilation and Air Conditioning). Daarnaast is Imtech actief met de ontwikkeling en implementatie van technologische concepten voor realisatie van modulaire hightech researchlaboratoria.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.