Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX verloor afgelopen week fors

AEX verloor afgelopen week fors
30 jun 2008 om 09:27

Waar de AEX vrijdag 20 juni nog sloot op 437,33 punten, was dit afgelopen vrijdag nog maar 425,92 punten. Een verlies van 2,61 procent in een week tijd.

In het nieuws

De beurs stond deze week in het teken van Fortis. De bank blijkt door de combinatie van de kredietcrisis en de overname van ABN AMRO in zwaar weer gekomen. Via een aandelenemissie van 1,5 miljard euro en het opschorten van dividend tracht de Belgische bank zijn solvabiliteit weer op orde te krijgen. De VEB eist opheldering daar CEO Votron recent nog aangaf dat de balans van Fortis voldoende sterk was. Door alle commotie verloor Fortis in een dag 20 procent van zijn waarde.

ASM International liet weten niet akkoord te gaan met het bod van Applied Materials. Ondanks het feit dat het van de activistische aandeelhouder Hermes meer tijd kreeg om de onderhandelingen aan te gaan, daalde het aandeel afgelopen maandag fors.

Aandeelhouders van OncoMethylome waren tevreden dat de biotecher een overeenkomst wist te sluiten met LabCorp voor de aanlevering van reagentia. OncoMethylome won in reactie op de overeenkomst 10 procent.

Beursbedrijf Euronext kan zich opmaken voor weer een nieuwe concurrent. In navolging van Chi-X, Bats en Turquoise gaat nu ook PEM zich richten op de Europese belegger. PEM is onderdeel van NasdaqOMX.

Shell liet weten de productie op het boorplatform Bonga weer te hebben hervat. De rebellen die verantwoordelijk waren voor de aanval op het platform hebben een staakt-het-vuren aangekondigd. Daarnaast hoopt de oliereus om via een samenwerking met PetroChina een nieuwe raffinaderij in China te kunnen openen.

Woekerpolis

De ING Groep besloot afgelopen week per direct geen zogeheten woekerpolissen meer te aan te bieden via dochteronderneming Nationale Nederlanden. Daarnaast is de verzekeraar bereid om gedupeerde clienten schadeloos te stellen. Hoe deze regeling precies vorm zal worden gegeven is nog niet bekend.

ING zou daarnaast volgens persbureau Reuters interesse hebben om Deutsche Postbank over te nemen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.