Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Hermes gunt ASMI meer tijd

Hermes gunt ASMI meer tijd
23 jun 2008 om 10:28

Chipmachinefabrikant ASM International (ASMI) heeft meer tijd gekregen van zijn activistische aandeelhouders om de onderhandelingen met Applied Materials aan te gaan, over verkoop van zijn gehele front-endtak. Dat meldde het Financiële Dagblad vanochtend

De Amerikaanse belager en tevens branchegenoot heeft verleden week opnieuw een bod gedaan op de productiedivisie van de Nederlandse onderneming. Dit bod werd echter vrijdag door ASMI afgekeurd omdat het te laag zou zijn. Voor een uitgestelde uitspraak van de Ondernemingskamer over de beschermingswal bij de chipmachinemaker is een staakt-het-vuren tussen beide partijen van belang.

Hermes wil snel besluit

De chipmachineproducent en zijn opstandige aandeelhouders, aangevoerd door het Britse Hermes, waren het zondagavond volgens bronnen nog niet eens over de exacte formulering van het besluit.

De groep aandeelhouders wantrouwt de familie Del Prado en wil deze geen vrijbrief geven tot het einde van het jaar, uit angst dat het bedrijf dan alsnog een vluchtroute weet te vinden, zo schrijft de krant. Hermes wil daarom een concrete datum aan het eind van de zomer, terwijl ASMI een veel algemenere omschrijving prefereert.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.