Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Economisch vertrouwen EU weer lager

Economisch vertrouwen EU weer lager
27 jun 2008 om 11:40

Europese consumenten en producenten zijn in juni opnieuw somberder gestemd over de economie in de EU. In de landen met de euro daalde het vertrouwen in de economie nog iets harder dan in de hele EU. De vertrouwensindex kwam flink lager uit dan analisten hadden verwacht, zo blijkt uit de maandelijkse gegevens van de Europese Commissie.
 
De index die het vertrouwen weergeeft, daalde voor de gehele EU met 2,5 punten ten opzichte van mei naar 94,6. In de eurozone ging het cijfer met 2,7 punten omlaag naar 94,9. De index staat daarmee voor de derde achtereenvolgende maand onder het lange termijngemiddelde van 100 punten.

Vorige maand

In mei stond het vertrouwen in de Europese Unie nog op een herziene 97,1 punten. Voor de eurozone was dat 97,6 punten. Vooral in Spanje (-6,2) en Frankrijk (-2,7) daalde in juni het vertrouwen in de economie. In Groot-Brittannië (+2,1) herstelde het sentiment zicht juist licht van de forse daling in mei.

Ook in Nederland steeg het vertrouwen in de economie. Het vertrouwenscijfer kwam uit op 102,5, ruim een halve punt hoger dan in mei.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.