Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DICO bereikt overeenstemming met curator

DICO bereikt overeenstemming met curator
27 jun 2008 om 16:38

Wanneer ook de gesprekken met de betreffende verhuurders positief worden afgerond maakt DICO met deze winkels een spoedige doorstart. Verder houdt DICO er rekening mee dat door vertraging bij de invoering van het nieuwe winkelconcept de omzet- en resultaatverwachting voor 2008 moet worden bijgesteld.

Toelichting

Bestuursvoorzitter Dick de Vries: “Als alles rond is, gaan we de winkels direct weer openen. We beginnen meteen met consumentenacties om de winkels een vliegende start te geven.”

Vanaf oktober dit jaar zullen vervolgens de nieuwe en reeds ontwikkelde winkelconcepten worden geïmplementeerd. DICO stelt daarvoor een formulemanager aan om deze concepten helder gepositioneerd in de markt te zetten. De Vries: “Ons voornemen is om vanaf de eerste implementatie iedere maand een vestiging volgens het nieuwe concept te openen. Doordat we met dit proces enige vertraging hebben opgelopen, bestaat de kans dat de verwachtingen voor de omzet en het resultaat over 2008 naar beneden moeten worden bijgesteld.”

Focus

Reeds eerder heeft DICO aangekondigd zich in Nederland meer te willen richten op winkelactiviteiten en op termijn te streven naar veertig winkellocaties met een landelijke dekking. Dit heeft inmiddels geleid tot de overname van de Matrassenhal, hetgeen dit jaar zal bijdragen aan het resultaat. De groothandelsactiviteiten, gevestigd in Bremen (Duitsland) ontwikkelen zich naar verwachting. Vanuit deze vestiging worden winkelbedrijven in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland bediend.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.