Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bebloed Wall Street opent licht lager

Bebloed Wall Street opent licht lager
27 jun 2008 om 14:42

De Amerikaanse beurzen gaan naar verwachting vlak tot licht lager aftrappen, zo wijzen de futures op de indices in New York. De Dow Jones-index die de dertig hoofdfondsen vertegenwoordigd zal circa 0,28 procent lager starten. De S&P 500 gaat eveneens 0,28 lager van start, de Nasdaq zal ook circa 3 tienden inleveren.

In het nieuws

American International Group (AIG) zei voorbeurs niet van plan te zijn dochter International Lease Finance af te stoten. De financial werd gisteren 10 procent goedkoper verhandeld, en belandde daarmee op het  laagste niveau in ruim 10 jaar. Elders stuurt Intuit mensen uit de laan, de onderneming schrapt in totaal 575 arbeidsplaatsen bij een nieuwe reorganisatie. Tevens liet softwarebedrijf weten vast te houden aan de eerdere omzetdoelstelling voor het lopend boekjaar.

Accenture meldt voorbeurs een winstgroei van 36 procent over fiscaal derde kwartaal, de consultancydienstverlener verhoogt daartoe ook zijn winstverwachting voor het boekjaar 2008. Daarnaast was ook nieuws in de bierbrouwsector. De Amerikaanse biergigant Anheuser-Busch wijst voorbeurs het overnamebod van zijn Belgische belager InBev formeel af. Zakenbank Lehman Brothers verwacht dat branchegenoot Merrill Lynch circa 5,4 miljard dollar zal moeten afboeken.

Macronieuws

De Inkomens in de Verenigde Staten profiteren in mei van fiscale teruggaven, vervolgens stijgen de Amerikaanse gezinsuitgaven stijgen over mei met 0,8 procent, daarnaast nemen de inkomens 1,9 procent toe. Omstreeks 16.30 uur zal de leading indicator van ECRI worden gepresenteerd.

Europa

De Europese beurzen noteren na een redelijk vlakke start omstreeks 14.45 uur toch opnieuw in de rode cijfers. Op nationaal niveau laat de Londense FTSE 0,33 procent liggen, de Parijse CAC verliest met 0,66 procent meer. De DAX in Frankfurt verliest 0,92 procent, in Amsterdam wordt de AEX 0,38 procent goedkoper.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.