Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Simac verkoopt onderdeel Tjechie

Simac verkoopt onderdeel Tjechie
26 jun 2008 om 17:06

Simac heeft zijn 100 procent belang teruggebracht naar 45 procent. Het Tjechische management neemt een initeel belang van 16 procent en zal dit op termijn uitbreiden tot 40 procent. Investeringsmaatschappij Simal Beheer BV heeft een initieel belang van 39 procent verkregen en is bereid dit af te bouwen tot 15 procent wanneer het Tjechisch management zijn belang verder uitbouwt.

Keuze voor minderheidsbelang

Simac kiest voor een minderheidsbelang omdat de resultaten van de Tsjechische werkmaatschappij sterk fluctueren, er te weinig synergie is met de activiteiten in de Benelux en omdat een sterkere betrokkenheid van het locale management kan bijdragen aan verbetering van het toekomstige rendement. Tussen de werkmaatschappijen van Simac Techniek NV en Simac Tsjechië zal ook in de toekomst samengewerkt worden waar dit voor bepaalde klanten of inzet van competenties voordelen oplevert.

Omzet

In 2007 bedroeg de omzet van Simac Tsjechië EURO 11,3 miljoen ofwel 7,8 procent van de totale groepsomzet. De bijdrage in het resultaat van Simac Tsjechië was in 2007 en het eerste halfjaar van 2008 negatief. Niettemin zijn de verwachtingen voor het tweede halfjaar 2008 en daarop volgende jaren positief.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.