Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

KPN neemt belang in glasvezelbedrijf

KPN neemt belang in glasvezelbedrijf
23 mei 2008 om 08:58

KPN en Reggefiber hebben een overeenkomst getekend waarmee KPN een minderheidsbelang neemt in de FttH activiteiten van Reggefiber. Reggefiber is opgericht in 2005 en is gespecialiseerd in de aanleg en exploitatie van glasvezelaansluitnetwerken. Sinds 2005 zijn door Reggefiber diverse locale glasvezelinitiatieven ontwikkeld waaronder in Deventer, Nuenen en Hillegom.

 

Strategie

KPN is sinds eind 2005 bezig met de uitvoering van zijn All IP strategie. Onderdeel daarvan is de recent begonnen uitrol van glas naar de straatkast (FttC) en naar de woning (FttH). KPN en Reggefiber zijn overeengekomen dat de wederzijdse FttH activiteiten gebundeld zullen worden in een samenwerkingsverband onder de naam Reggefiber FttH.

 

Minderheidsbelang

KPN zal in Reggefiber FttH een minderheidsbelang nemen van 41%, Reggefiber zal een belang hebben van 59%. De overige activiteiten van Reggefiber (onder andere Eurofiber, een onderneming actief in de zakelijke markt) blijven buiten het samenwerkingsverband. Op termijn heeft KPN de mogelijkheid om haar belang in Reggefiber FttH te vergroten indien de gezamenlijke onderneming bepaalde doelstellingen haalt.
 

De voorgenomen samenwerking van KPN en Reggefiber is afhankelijk van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

 

Bron: koersalarm.nl 

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.