Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: verhoging rendementsdoel door ING boven verwachting

Beursblik: verhoging rendementsdoel door ING boven verwachting
17 jun 2024 om 09:38

 ING heeft een hoger dan verwacht rendementsdoel gesteld van 14 procent voor 2027, wat de belangrijkste focus zal zijn van de beleggersdag vandaag. Dat stelde Kepler Cheuvreux maandag in een rapport in reactie op de nieuwe financiële doelstellingen die de bank presenteerde.

ING verwacht tot 2027 de marges te kunnen verhogen met een samengestelde jaarlijkse inkomstengroei van 4 tot 5 procent, tegenover een kostengroei van 3 tot 4 procent. De impliciete winst, voor voorzieningen voor oninbare leningen, is daarmee 2 tot 12 procent hoger dan de consensusverwachting, volgens analist Benoit Pétrarque van Kepler Cheuvreux.

ING verwacht dat de fee-inkomsten tussen 2024 en 2027 met 1 miljard euro zullen stijgen, wat overeenkomt met een samengestelde groei van 9 procent per jaar. Dat is zeer positief voor de waarde van het aandeel, aldus Pétrarque.

Handhaving van de doelstelling van 12,5 procent kapitaalbuffer per eind 2025, betekent dat er in 2025 voor tenminste 5 miljard euro aan aandelen zal worden ingekocht. En ook dat is zeer positief volgens Kepler.

Het aandeel ING noteerde maandag 3,1 procent hoger op 15,81 euro. Pétrarque rekende ook op meer dan 3 procent koerswinst, met ruimte voor extra koerswinst na de verkoopgolf van vorige week. Kepler herhaalde maandag het koopadvies voor ING met een koersdoel van 21,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ebusco

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.