Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vlak Wall Street ondanks FED en olie

Vlak Wall Street ondanks FED en olie
22 mei 2008 om 14:49

Europa zal vandaag mogelijk steun kunnen ontlenen aan de Amerikaanse beurzen. Het lijkt er op dat de Dow Jones, in tegenstelling tot de Europese graadmeters, stabiel zal openen. Ondanks een olieprijs van meer dan 135 dollar per vat en een sombere groeivoorspelling van de FED zal Wall Street na twee dagen van koersverliezen voor een trendbreuk zorgen.

Olie

De olieprijs is inmiddels opgeklommen tot iets meer dan 135 dollar per vat. Dit is, naast de 'usual suspects' als politieke onrust in het Midden-Oosten en een stijgende vraag vanuit China, voornamelijk te wijten aan de olievoorraden in de VS. Deze zijn onverwacht gedaald.

FED

De Amerikaanse centrale bank verlaagde de verwachtingen voor de economische groei in van de VS in 2008. Een hogere inflatie en werkloosheid is volgens de FED in aantocht. De rente zal echter op korte termijn niet worden verlaagd.

Macro

Om 14:30 uur werd bekend dat de wekelijkse werkloosheidsaanvragen gedaald zijn met 9.000 naar 365.000. Dit is tegen de verwachting in van economen, die op een lichte toename hadden gerekend.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.