Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Synergievoordeel Fortis ruim 1 miljard euro

Synergievoordeel Fortis ruim 1 miljard euro
22 mei 2008 om 08:42

Fortis zal tijdens de Investor Day die vandaag in Brussel wordt gehouden het tijdschema voor de volledige integratie van de in 2007 van ABN AMRO overgenomen activiteiten opnieuw bevestigen. Daarnaast worden nadere details verstrekt over de te verwachten synergieën, die eind 2010 zoals eerder aangekondigd zullen uitkomen op 1,3 miljard euro.

 

Toelichting
 
"Wij zijn pas zeven maanden geleden begonnen en hebben nu al op alle fronten grote vooruitgang geboekt. Alle belangrijke mijlpalen in dit proces zijn bereikt, en zelfs al in dit vroege stadium beginnen onze klanten de eerste voordelen te zien," aldus Fortis CEO Jean-Paul Votron. "De hoogwaardige businesses die wij hebben overgenomen, genereren terugkerende en voorspelbare inkomstenstromen. Omdat deze businesses passen in ons strategisch profiel kunnen wij voortbouwen op die activiteiten waarin wij goed zijn."

 

"Wij groeien in markten met aantrekkelijke economische en commerciële vooruitzichten. Onze klanten profiteren nu al van deze transactie, zoals de gezamenlijke introductie van nieuwe beleggingsproducten. De plannen om volledige zeggenschap te verkrijgen over de verzekeringsactiviteiten van ABN AMRO, zoals op 20 mei 2008 aangekondigd, past in de ambitie van Fortis om haar bankverzekeringservaring ten goede te laten komen aan de klanten van ABN AMRO."

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.