Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lagere start Amsterdam verwacht

Lagere start Amsterdam verwacht
22 mei 2008 om 09:01

Naar verwachting zal de beurs van Amsterdam vanochtend lager van start gaan. De nog altijd oplopende olieprijs domineert de mondiale beurzen en maakt veel beleggers onzeker.

 

In het nieuws

Handelshuis Van der Moolen maakte vanochtend voorbeurs bekend dat het eindelijk weer in de zwarte cijfers is terecht gekomen. Het verlies van ruim 4 miljoen euro een jaar geleden, is omgebogen in een winst van juist 4 miljoen euro. Air France – KLM presenteerde een winst die lager lag dan de verwachtingen van analisten.

 

Fortis liet weten goede vorderingen te maken bij de integratie van ABN AMRO. Het verwachte synergievoordeel van 1,3 miljard euro is nogmaals bevestigd. KPN maakte bekend dat een totale verkoop van zijn vastgoedportefeuille geen doorgang zal vinden.

 

AMT en Imtech melden beide een succes in Zuid-Europa. Het biotechbedrijf heeft een licentieovereenkomst gesloten met de universiteit van Rome waar Imtech nieuwe orders ter waarde van 46 miljoen euro in Spanje heeft weten te acquireren. 

 

Amerika en Azie

Op de beurs van New York gisteren de nodige consternatie als gevolg van een negatief bericht van de Federal Reserve. Uiteindelijk verloor de Dow Jones-index 1,8 procent op 12.601,19 punten. De S&P 500 daalde 1,6 procent waar de Nasdaq, evenals de Dow, 1,8 procent in waarde verminderde.

 

De toonaangevende Nikkei-index sloot bijna 0,4 procent hoger op 13.978 punten. De Hang Seng, de belangrijkste index van Hong Kong, gaat er bijna 2 procent op achteruit.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.