Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Corio boekt lichte groei

Corio boekt lichte groei
22 mei 2008 om 11:23

Het vastgoedbedrijf Corio heeft in het eerste kwartaal van 2008 een direct resultaat geboekt van 52,1 miljoen euro. Een stijging van 2 procent vergeleken met dezelfde periode afgelopen jaar, destijds kwam het directe resultaat uit op 51,1 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf gisteren nabeurs bekend.

 
Het directe resultaat, de winst uit verhuur van vastgoed, viel iets lager uit dan verwacht. Gemiddeld rekenden vijf door Reuters geraadpleegde analisten, op een direct resultaat van 52,5 miljoen euro.

 

Corio realiseerde in het eerste kwartaal van 2008 een groei van de huurbaten met 12 procent tot 68,9 miljoen euro. De hogere huuropbrengsten werden deels tenietgedaan door hogere financieringskosten. Deze namen namelijk met 7,3 miljoen euro toe tot 28,2 miljoen euro.

 

Fikse daling indirect resultaat

Het indirecte beleggingsresultaat van het bedrijf daalde fors, de winst door herwaardering van vastgoed in de portefeuille, kwam uit op 25,1 miljoen euro. Vorig jaar in dezelfde periode bedroeg het indirecte resultaat 43,2 miljoen euro.

 

Ten gevolge van het lagere indirecte resultaat daalde het totale beleggingsresultaat van het bedrijf, in feite de nettowinst, tot 77,2 miljoen euro (1kw 2007: 94,3 miljoen euro).

 

Vooruitzichten

Voor geheel 2008 verwacht Corio dat het directe resultaat gelijk blijft aan het resultaat in 2007. Het bedrijf stelt dat de nettohuuropbrengsten met circa 14 procent zullen stijgen. De financieringslasten nemen naar verwachting met ongeveer 27 miljoen euro toe.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.