Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

UBS verkoopt risicopakket voor 15 miljard

UBS verkoopt risicopakket voor 15 miljard
21 mei 2008 om 13:42

De Zwitserse bank UBS heeft voor 15 miljard dollar aan risicovolle hypotheekleningen verkocht aan BlackRock, een Amerikaanse vermogensbeheerder. Met deze verkoop verlaagt de bank zijn risicoportefeuille die blootstaat aan de effecten van de kredietcrisis, zo maakte UBS vandaag bekend.

 

Toelichting transactie

Het merendeel van de verkochte portefeuille bestaat volgens UBS uit subprime-leningen, waarbij het gaat om hypotheken die zijn verstrekt aan minder draagkrachtigen. De bank ging echter wel akkoord met een flinke korting. De nominale waarde van het pakket leningen bedraagt 22 miljard dollar, voor UBS betekent dit een afschrijving van 7 miljard.

 

Opmerkelijk is dat UBS de Amerikaanse vermogensbeheerder wel een lening moest verschaffen om de transactie te kunnen financieren. BlackRock legde circa 3,75 miljard dollar aan eigen vermogen op tafel.

 

Financiële details dusver

De Zwitserse bank moest eerder reeds 37 miljard dollar afschrijven als gevolg van de kredietmalaise, en was hiermee één van de hardst getroffen instellingen ter wereld. Om kosten te reduceren, wil de bank het komende anderhalf jaar 5500 arbeidsplaatsen schrappen, ofwel 7 procent van het totaal. De financial leed in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 7 miljard euro.

 

Bron: koersalarm.nl 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.