Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Nederlandse OTB overweegt beursgang

Nederlandse OTB overweegt beursgang
21 mei 2008 om 09:19

Only The Best (OTB), een Nederlands bedrijf dat zonnecelmachines bouwt, overweegt een beursgang. De Eindhovense onderneming wil 100 miljoen euro verwerven, teneinde de productiecapaciteit op te schroeven en eventuele overnames te financieren. De beursgang zou over 1 á 2 jaar moeten plaatsvinden, zo schrijft het FD vandaag.

OTB

OTB is in 1994 opgericht en voor een deel in handen van John de Mol. Het heeft 200 werknemers. OTB ontwikkelde in 1999 zonnecelmachines in opdracht van Shell, dat zich een aantal jaar daarna terugtrok.

Beursgang

Middels een beursgang denkt het bedrijf te kunnen profiteren van het vriendelijke sentiment op de beurs voor 'groene' ondernemingen. De laatste maanden waren er, in een moeilijke markt voor bedrijven die naar de beurs gaan, inderdaad enige positieve uitzonderingen in de sector voor alternatieve energie.

Een vergelijkbare onderneming, de Nederlandse windmolenfabrikant EWT, is er onlangs echter niet in geslaagd 150 tot 200 miljoen euro op te halen aan de beurs van Londen. EWT beoogde met de fondsenwerving hetzelfde als OBT: de snelle groei financieren. Het moest begin november aangeven dat het voorlopig afziet van een beursnotering.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.