Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Damrak opent lager dankzij UBS

Damrak opent lager dankzij UBS
6 mei 2008 om 08:49

Europese indices gaan vandaag lager van start. Het negatieve sentiment uit Amerika, waar de Dow Jones 0,68 procent moest inleveren, gecombineerd met het miljardenverlies bij UBS, zet onder meer het Damrak vanochtend in de min.

Zwitserland

Zwitserland is vandaag met UBS, maar zeker ook met het grootste uitzendconcern van de wereld, Adecco, leidend in bedrijfsnieuws. UBS verloor 7 mlijard euro en gaat 5500 banen schrappen. Adecco presteerde naar verwachting, maar heeft de vooruitzichten voor geheel 2008 naar beneden bijgesteld. De uitzenders op het Damrak reageren vandaag mogelijk op de bijstelling.

In het nieuws

In Nederland kwamen enkele middelgrote fondsen met cijfers over het eerste kwartaal. BinckBank zag de winst flink toenemen en meldde verder dat de integratie van Alex voorspoedig verloopt. De synergievoordelen zouden vanaf 2010 hoger dan eerder verwacht kunnen uitvallen. ASM International heeft in het eerste kwartaal een lagere (17%) omzet, alsmede een fors lagere (35%) nettowinst behaald.

TKH Group presenteerde in een trading update de resultaten van Q1. Het technologiebedrijf herhaalde, ondanks sterke resultaten, de verwachtingen voor geheel 2008. Galapagos heeft een overeenkomst gesloten met Allergan. Het Galapagos-onderdeel BioFocus gaat drug discovery testen leveren.

Amerika en Azië

Op Wall Street stond Yahoo in de schijnwerpers. De internetgigant verloor uiteindelijk 15 procent van zijn waarde, nadat Microsoft dit weekend had aangegeven het overnamebod in te trekken. De Dow Jones verloor 0,68 procent op 12.969,54 punten. De Nasdaq (-0,52%) en de De S&P 500 (-0,45%) hielden het ook niet droog. Tokio was vannacht gesloten.

Bron: koersalarm.nl

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.